Lindorff är nu en del av Lowell

Lindorff är nu en del av Lowell

Lindorff Sverige är en del av Lowell-koncernen och kommer därför under oktober att övergå till varumärket Lowell även i Sverige.
Lindorff är nu en del av Lowell
Lowell är ett nytt namn på den nordiska marknaden, men med Lindorffs 100-åriga erfarenhet från den nordiska marknaden, skapas stark plattform för fortsatt utveckling.

Lindorff Sverige bildar tillsammans Lindorff i Danmark, Estland och Finland samt Intrum Justitia i Norge, en nordisk enhet inom Lowell-koncernen.

För att använda samma namn som övriga koncernen, övergår Lindorff i dessa länder till namnet Lowell under oktober 2018. 

Vi är mycket glada över att Lowell är vår nya ägare. Lowell har många styrkor såsom djup kunskap och lång erfarenhet av de största konsumentmarknaderna i Europa, ett starkt fokus på kunderna och deras kundupplevelse samt genuint intresse och hög kompetens inom dataanalys och konsumentbeteende. Sist men inte minst är Lowell ett bolag som alltid sätter den etiska aspekten först. I praktiken innebär det att skapa anpassade och hållbara lösningar utifrån varje kunds specifika förutsättningar och behov.

Vår lokala kunskap och erfarenhet gör oss till marknadsledare inom bank och finans i Norden. Detta i kombination med den samlade erfarenheten från olika branscher och marknader inom Lowell-koncerenen, skapar vi en grund för hållbar och långsiktigt ekonomisk tillväxt.

Om Lowell

  • Lowell grundades i Storbritannien 2004 av CEO James Cornell och har en stark entreprenöriell historia. Under 2015 gick Lowell samman med den tyska marknadsledaren GFKL och etablerades därmed i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).
  • Genom sin etablering i Norden får Lowell en ännu starkare ställning i Europa som den näst största aktören inom kredithantering. Lowell är verksamma i Storbritannien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Danmark, Norge, Finland, Sverige och Estland.
  • Lowell ägs av globala investeringsbolaget Permira Funds and Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP).
  • Lowell har drygt 4 400 anställda och 36 miljoner europeiska konsumenter som kunder.

Under oktober 2018 byter vi namn till Lowell, men fram till dess heter vi Lindorff och fortsätter att hjälpa våra kunder och klienter med kredithantering, precis på samma sätt som tidigare.