Vår beredskap för hantering av COVID-19

Vår kundservice håller öppet som vanligt. Läs mer om våra åtgärder för att säkerställa säkerhet, smidig drift och god kundservice.

X
Lindorffanalysen

Lindorffanalysen

Lindorffanalysen är en kvartalsrapport om den svenska kreditmarknaden. Den innehåller analys och fakta om tillståndet för hushållens och företagens ekonomi. Lindorffanalysen vänder sig i första hand till dig som arbetar med eller har ett intresse för utvecklingen av svensk ekonomi ur ett kreditmarknadsperspektiv. Här finns statistik baserad på egna och andras data, trendspaningar, analyser och praktiska råd och tips som hjälper dig att fatta kloka beslut. Här kan du ladda ned tidgare utgåvor samt läsa utvalda artiklar.

Lindorffanalysen nummer 1 2018

Sedan våren 2017, då den första utgåvan av Lindorffanalysen kom ut, har det hänt en hel del i svensk ekonomi. I den här utgåvan är det framförallt tre händelser vi kommer se närmare på.

- Växande skulder. Den årliga tillväxttakten för både bolån och blancolån ligger på 7 procent. Hur påverkar det betalningsförmågan hos de svenska hushållen?

- Arbetslösheten fortsätter sjunka och är nu nere på samma låga nivå, som innan finanskrisen 2008. Hur återspeglas det i hushållens ekonomi?

- Regleringar har införts i syfte att minska riskerna på bolånemarknaden. Kan vi se några effekter?

Ladda ner senaste och tidigare utgåvor av Lindorffanalysen genom att klicka här. 

 

Nytt nummer av Lindorffanalysen 2018.

Nytt nummer av Lindorffanalysen.