Vår beredskap för hantering av coronaviruset.

Vår kundservice håller öppet som vanligt. Läs mer om våra åtgärder för att säkerställa säkerhet, smidig drift och god kundservice.

X

Lowell Sverige - nytt namn och varumärke

Lindorff Sverige är sedan mars 2018 en del av Lowell-koncernen och använder sedan den 1 oktober 2018, namnet Lowell även i Sverige. Från den 1 oktober övergår vi till Lowell logotypen även i Sverige, då vi tar bort tillägget "Tidigare Lindorff" från loggan.

I mars 2018 förvärvade det brittiska kredithanteringsbolaget Lowell, Lindorffs enheter i Sverige, Danmark och Finland samt Intrum Justitia i Norge. Dessa länder bildar tillsammans en nordisk enhet inom Lowell-koncernen och använder sedan den 1 oktober 2018 namnet Lowell. 

För att förtydliga var vi kommer ifrån, har vi under en period använt tillägget "Tidigare Lindorff Sverige" i vår logotyp. Den 1 oktober 2019 tar vi bort detta tillägg och kommer fortsättningsvis att enbart ha namnet Lowell i vår logotyp.

Genom förvärvet blir Lowell Europas näst största aktör inom kredithantering med 4 400 anställda i nio länder.

Lowell grundades i Storbritannien 2004 av CEO James Cornell och har en stark entreprenöriell historia. Under 2015 gick Lowell samman med den tyska marknadsledaren GFKL och etablerades därmed i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz). Idag har Lowell 36 miljoner europeiska konsumenter som kunder.

Vi är stolta över att nu vara en del av Lowell. Vi delar ett gemensamt fokus på våra klienter och deras slutkunder. Med Lowells starka ägare Permira och Ontario Teachers’ Pension Plan i ryggen, får vi ökad kapacitet för framtida investeringar inom innovation, digitalisering och analysområdet.

Med en ökad tillgång till data säkerställer vi en innovativ produktutveckling och förbättrade processer som resulterar i mer exakta prognoser – vilket i sin tur hjälper dig att bygga och behålla goda relationer med dina kunder.

 

Om du har några frågor eller kommentarer, vänligen kontakta oss via knappen nedan. 

/media/109949/offset_580864.jpg

Lowell - nytt namn nya möjligheter.