Inkasso är enkelt förklarat något ett företag kan använda sig av för att få betalt för obetalda fordringar.

Vad är inkasso?

Inkasso är enkelt förklarat något ett företag kan använda sig av för att få betalt för obetalda fordringar. Utmaningen är att göra detta på ett så bra sätt att kundrelationen bibehålls och i bästa fall stärks.

Du vill få betalt för de varor eller tjänster du har levererat, men om det görs på ett ovarsamt sätt är risken att du både förlorar intäkter och kunder på längre sikt. I 120 år har vi specialiserat oss på att skräddarsy inkassolösningar efter varje persons unika förutsättningar och behov.

Vi kan hjälpa dig att få betalt snabbare samtidigt som du bibehåller relationen med dina kunder.

Fördelar med att anlita ett professionellt och erfaret inkassoföretag som Lowell

Få betalt snabbare! 
Att få betalt i tid är väsentligt för din likviditet och egen betalningsförmåga. Det kan ofta bli en bättre effekt när vi kontaktar de kunder som har skulder till dig, än om gör det själv. Särskilt i de fall då du redan har försökt kontakta kunden utan att nå resultat. Varje dag som går utan att du får betalt kostar onödigt mycket resurser för dig och ditt företag. På vår blogg kan du läsa fler tips om hur du förbättrar din likviditet.

Ökad kundlojalitet
Vi har stor vana av att prata med människor som är skyldiga pengar och vet hur vi ska agera och driva processen framåt för att nå bästa resultat. Vi har alltid dig och din kund i fokus och anpassar våra lösningar efter varje unik situation, så att er kundrelation ska fortsätta vara god även efter att inkassoärendet är avslutat. Läs mer om hur vi värnar kundrelationen.

Bred kompetens
Våra rådgivare är välutbildade och professionella förhandlingsspecialister. De är vana att sätta sig in i olika situationer, se olika möjligheter och anpassa processen så att den gynnar både dig och din kund. Läs mer om vad som händer vid inkasso!

Fullservice
Vi arbetar med företag inom alla branscher, från stora multinationella bolag till det minsta enmansbolaget. Vi hanterar dödsbon, konkurser, skuldsanering, företagsrekonstruktioner, återtagande av leasing- och avbetalningsgods. Vi erbjuder också ett utbud av juridiska tjänster från affärsjuridisk rådgivning, hantering av tvistemål till skräddarsydda och företagsanpassade utbildningar. 

Tidsbesparing
Du kan fokusera på det du är bra på, istället för att spendera tid och energi på att ringa och påminna dina kunder, vilket både tar tid och kan vara jobbigt.

Regelefterlevnad
Vi har mer än 120 års erfarenhet och är alltid uppdaterade och noga med att följa de lagar och regler som gäller för inkassoverksamhet.

Överblick
Tack vare våra lättanvända digitala lösningar får du fullständig överblick och kan enkelt registrera, hantera och följa upp dina ärenden.

Bra tips för företagare finns på vår blogg!

Ladda ner vår infografik om inkasso!