Vår beredskap för hantering av coronaviruset.

Vår kundservice håller öppet som vanligt. Läs mer om våra åtgärder för att säkerställa säkerhet, smidig drift och god kundservice.

X
Det finns många fördelar med att anlita ett erfaret inkassobolag som Lowell. Ni får betalt snabbare samtidigt som ni behåller en god relation med era kunder.

Att samarbeta med Lowell

Vi hjälper er att få betalt i tid, samtidigt som ni bibehåller relationen med era kunder. I mer än 100 år har vi arbetat med att skräddarsy inkassolösningar efter varje företags och varje persons unika förutsättningar och behov.

Det finns många fördelar med att anlita ett erfaret inkassobolag

Fullservice
Våra tjänster omfattar hela betalningsprocessen - från fakturahantering, betalnings-påminnelser och inkasso till rättsliga åtgärder och efterbevakning av avskrivna fordringar. Du kan välja att få hjälp med hela kedjan eller endast ett specifikt behov i något steg av processen. Vi arbetar både med inkasso i Sverige och utomlands.

Få betalt snabbare
Att få betalt i tid är väsentligt för er likviditet och betalningsförmåga. Varje dag som betalningar uteblir är kostsamt för ert företag, i praktiken lånar ni ut pengar räntefritt. Därför är det viktigt att snarast kontakta de kunder som släpar efter med betalningen. Ofta får det en bättre effekt när vi kontaktar dessa kunder än om ni gör det själva. Särskilt i de fall då ni redan har försökt kontakta kunden utan att nå resultat.

Ökad kundlojalitet 
De bästa kunderna kan finnas bland de som råkar missa en betalning eller kanske har svårt att betala - just nu. För att inte skada kundrelationen är det viktigt att kunna anpassa åtgärderna från fall till fall. Vi anpassar våra lösningar efter ert företag och era kunders unika situationer och förutsättningar. Samma flexibilitet gäller om ni väljer att hantera era ärenden direkt via vårt webbverktyg. Allt för att er kundrelation ska fortsätta vara god och förhoppningsvis stärkas, även efter att ärendet är avslutat. Läs mer om hur vi värnar kundrelationen.

Professionell kundservice
Vi arbetar för att era kunder ska komma tillbaka till en sund och hållbar ekonomi på lång sikt. För att lyckas med det har vi utarbetat ett unikt utbildningsprogram för våra rådgivare. Det i kombination med vår långa erfarenhet från att prata med människor i svåra situationer, gör att vi kan nå så bra resultat som möjligt för ert företag och för era kunder. Läs mer om vår dedikerade kundservice.

Bred kompetens
Vi arbetar med företag inom alla branscher, från stora multinationella bolag till det minsta enmansbolaget. Vi hanterar dödsbon, konkurser, skuldsanering, företagsrekonstruktioner, återtagande av leasing- och avbetalningsgods. Vi erbjuder också ett utbud av juridiska tjänster såsom affärsjuridisk rådgivning, hantering av tvistemål samt skräddarsydda och företagsanpassade utbildningar. 

Tidsbesparing
Att kontakta och påminna kunder som inte betalar tar mycket tid och energi. Genom att låta oss hantera det åt er, kan ni fokusera på er kärnverksamhet och era kunder.

Regelefterlevnad 
Att alltid vara uppdaterade och noga följa de lagar och regler som gäller för inkassoverksamhet är oerhört viktigt för oss. Vi sätter också stort värde i att följa, och i bästa fall överträffa de stränga etiska regler som utgör god inkassosed.  

Överblick
Med våra lättanvända digitala lösningar får ni fullständig överblick och kan enkelt registrera, hantera och följa upp era ärenden. Ni kan ta ut rapporter i realtid och välja vilka åtgärder ni vill använda från fall till fall.

Bra tips för företagare finns på vår blogg!
Ladda ner vår infografik om inkasso!