Enkla digitala lösningar för att registrera, hantera och följa upp dina ärenden.

Digitala lösningar som förenklar er hantering

Vi erbjuder enkla, digitala lösningar för registrering, hantering och uppföljning av era ärenden.

Att enkelt, snabbt och på egen hand kunna genomföra sina ärenden online ses som en självklarhet idag. Oavsett om det handlar om att göra beställningar, genomföra betalningar eller registrera uppdrag. Även hög tillgänglighet och säkerhet är väsentligt och naturligt. Det ställer höga krav på bra digitala lösningar. Därför har Lowell satsat mycket på att utveckla de bästa lösningarna för dig och ditt företag.

Våra digitala lösningar

Med våra digitala verktyg får ni en komplett plattform för att registrera, hantera och följa upp era ärenden. Oavsett om ni hanterar fakturor, vill se rapporter, följa lösningsgraden eller har kontakt med era kunder. Alla verktyg är transparenta för att ni ska ha kontroll över de ärenden som ni skickat till oss. Det ska också vara enkelt för era kunder att betala. Därför arbetar vi ständigt för att utveckla smarta lösningar för att förenkla betalningen. 

 

Mobilinkasso 

Mobilinkasso är ett nytt sätt för företag att snabbare, enklare och säkrare hantera uteblivna betalningar. Tjänsten förenklar betalningen för era kunder som via ett sms når sitt inkassokrav snabbt och säkert i mobilen. Där kan de enkelt hantera sina skulder direkt. Läs mer om Mobilinkasso.

 


Lowell Access/Collection web
Med Lowell Access kan ni registrera och följa alla era ärenden i realtid och på ett ögonblick få fram alla detaljer för ett specifikt ärende. 

Det här kan du göra:

 • Enkelt registrera nya ärenden – både för påminnelse, inkasso och efterbevakning.
 • Följa alla ärendena i realtid för att till exempel se status.
 • Se inbetalningar. 
 • Följa historik.
 • Ha säker kommunikation med Lowell gällande era ärenden. 
 • Ladda ner samtliga rapporter och fakturor.
   

Client Reporting Dashboard
Client Reporting Dashboard är vårt nya och unika rapportverktyg. Här visas all statistik ni behöver för att ha kontroll över era ärenden, i realtid och helt transparent på portföljnivå.
 
Det här kan du göra:

 • Få en överblick över samtliga ärenden.
 • Följa data för samtliga portföljer på års- och månadsbasis.
 • Välja att se data som just du är intresserad för delar av eller hela portföljer. 

Single Sign On i Kivra
Som ett av de första bolagen i Sverige och det första inkassobolaget har Lowell lanserat Kivra SSO. Lösningen innebär att våra kunder kan ta sig direkt från Kivra till vår  självservice-tjänst Mitt Lowell, utan att behöva använda BankID. Vår self service-lösning är redan den ledande i branschen och med denna lansering hoppas vi att ännu fler kommer att utnyttja våra online-tjänster. Kivra är idag Sveriges ledande säkra e-brevlåda med över 3 miljoner användare.

Swish
Det ska vara enkelt att betala sina skulder. Sedan 2015 har vi erbjudit betalning via Swish. Nu har vi även byggt in Swish Handel i våra stödsystem vilket ytterligare förenklar för era kunder. Swish-betalningar innebär snabbare betalning till er och ger oss möjligheten att direkt i telefon bekräfta för er kund att betalning inkommit. Vi kan direkt bekräfta att ärendet avslutats vilket är en trygghet för er kund.

För att göra betalning via Swish så enkel och snabb som möjligt använder Lowell Swish QR-kod. Koden scannas enkelt med mobilen och den färdigifyllda informationen godkänns sedan med ett snabbt knapptryck.

Här finns en video som visar hur Swish QR-kod fungerar. 

Trustly

Lowell samarbetar med Trustly för digitala betalningar, så som autogiro och instant payments.

Mitt Lowell
I vår kundportal Mitt Lowell, tidigare Lindorff24, kan era kunder snabbt kontrollera hur stort skuldsaldot är eller ansöka om en avbetalningsplan. Mitt Lowell är givetvis helt mobilanpassad och har det tydligaste och enklaste gränssnittet i branschen. Om er kund väljer att betala direkt via portalen uppdaterar vi status på ärendet inom några sekunder, och bekräftar till kunden att betalningen är på väg. Mitt Lowell är tillgänglig både för privatpersoner och företag som har ett skuldsaldo.

Nyheter i Mitt Lowell
Vi arbetar löpande med att förbättra Mitt Lowell. I början av 2019 fick tjänsten en ny och tydligare design. Vi har också lanserat Mitt Lowell Inbox och Chat som skapar möjlighet till en helt säker digital dialog med Lowell, direkt via sajten. Lösningen är givetvis helt GDPR-säkrad och som tidigare krävs BankID för att använda våra tjänster. 

 

Är du nyfiken på nya digitala lösningar som vi arbetar med att utveckla, läs mer här!

Läs mer om våra företagstjänster.

 

/media/110377/kivra-iphone10-hemsida.jpg

Lowell erbjuder Single Sign On i Kivra.

Swish QR

Med Swish QR-kod kan betalning genomföras snabbt och enkelt.

/media/110559/trustly-square3.jpg